За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Дистанционното обучение от 5 до 12 клас остава поне до 31 януари

Дистанционното обучение от 5 до 12 клас остава поне до 31 януари

Аз детето | 2021-01-12

Дистанционното обучение от 5 до 12 клас остава поне до 31 януари

На учениците от 5 до 12 клас и на студентите се разрешава извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов с участието на министрите на здравеопазването, образованието, младежта и спорта, вътрешните работи и на представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб.

Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

„Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на януари“, категоричен бе министърът на здравеопазването. Той бе подкрепен от министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Премиерът добави, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град